2012. november 3., szombat

Kautzky Armand a természet antibiotikumára bízza magát

Kautzky Armand követi a természetgyógyász diploma előtt álló felesége összes jótanácsát, és élvezi az egészséges életmód előnyeit. A kétgyerekes család az influenzás időszakban is felkészült a vírusokkal szemben. A művész úgy tartja, minden olyan dolog használ, amit szívből és önzetlenül adunk, és ami a családban a másik jóllétét szolgálja.

A Kautzky-család élete közel 10 éve gyökeresen megváltozott a gyerekek - a kis Armand (11) és Lucia (9) – születése után. Kautzky Armand felesége, Adrienn döntött: gyógyszerek nélkül kúrálja a családot, a konyhából száműzi a cukrot és a fehér lisztet, és amit csak lehet bioösszetevőkkel helyettesít. Ma már a gyerekek teljesen természetesnek veszik, ha „a mama jön a biós cuccaival” – meséli nevetve Adrienn. A gyógynövényteák, a teljes kiőrlésű liszt alapvető részei a háztartásuknak. Folyton keresik azokat a természetes hatóanyagokat, amelyek megoldást jelentenek például az immunrendszerük megerősítéséhez, ami Kautzky Adrienn szerint ilyenkor ősszel különösen fontos.

Kautzky Armand majdnem 20 évig játszott a Madách Színház nagy sikerű musicaljében, a Macskákban erős színpadi sminkben, ami nem mosódhatott el az izzadságtól. Egy hétvégi sorozat után a bőre nem bírta tovább a több réteg sminket, és vörös allergiás tünetekkel reagált. A természetgyógyászat és a natúrkozmetikumok iránt már akkor is nyitott felesége hozta rendbe a bőrét.

„Nem kenünk magunkra akármit. Semmi olyat, amit nem ennénk meg – ezt már a nagymamám is így tanította. Nálunk a gyerekek este a meseolvasás helyett olajos lábmasszázst kapnak, már maguktól meditálnak, és sokkal jobban alszanak. Ilyen influenzás időszakban nélkülözhetetlen, hogy tudjam, mivel segíthetek nekik. Most például egy, az Altáj hegységből származó hatóanyaggal, az arany múmijóval ismerkedünk, ami segít abban, hogy az immunrendszerünk fel tudja venni a küzdelmet a vírusokkal szemben.” – mondja Kautzky Armand felesége.

A családban Kautzky Armand hallott először erről az ősi balzsamról, amelyet az ottaniak a hegyek könnyének is neveznek. Igazi népgyógyászati kincs, amelyet ősidők óta használnak, főleg, mert segít a szervezetet annyira megterhelő évszak- és időjárás-változásoknál is. Gyulladáscsökkentő hatású, elősegítheti az emésztési problémák javulását valamint jótékony hatással lehet a központi idegrendszerre is.

„Folyton toppon kell lennem szellemileg. A szinkron, a próbák, a reklámok állandó alkalmazkodást követelnek. Amióta szedem, jobban koncentrálok, könnyebben tanulom a szerepeket, és a memóriám olyan, mint a pályám elején. Összességében sokkal energikusabb vagyok, jobban bírom a terheléseket, és ami korában jellemző volt, ismét kevésbé fáradok el." – állítja Kautzky Armand, a Magyarország egyik legszebb hangját birtokló művész.